måndag, april 10

Hoppas hoppas.

Läser på BBC:s hemsida att Berlusconi ligger efter i det pågående italienska valet. Hoppas hoppas att dagens omgång leder till hans avgång. Hans valallians "Frihetens Hus" som innehåller allt ifrån hans egna handgågna direktörer till Mussolinis sondotter har varit inte varit till fördel Italien. En skamlig koncentration av ekonomisk, politisk och mediamakt har lett till att Italiens såväl ekonomiskt som moraliskt hamnat på efterkälken. Heja Prodi!!

Den alltid lika kreative Fredrik Federley har skrivit en mycket bra debattartikel på DN debatt. Temat är att ungdomsarbetslösheten är högre än vad som tidigare sagts, inte 20% utan närmare 30% och att de ekonomiska konsekvenserna för de arbetslösa ungdomarna är betydligt svårare än man tidigare insett. Fler centerpolitiker som Fredrik skulle inte skada vårt parti.

Ekot gör på morgonen ett stort nummer av att Folkpartiet tycker att religiösa samfund inte ska få starta friskolor samtidigt som man accepterat Alliansens linje att vara positiv även till religiösa friskolor så länge de följer skollag och läroplan. Att det ska vara så svårt att förstå att de borgerliga partierna bestämt sig för att samarbeta för att ta makten. Det betyder inte att de fyra partierna är sammanslagna till ett utan att man håller på att enas om en minsta gemensam nämnare. Det stör tydligen många socialdemokratiska valarbetare att det historiska sosseargumentet "borgarna är så splittrade" inte kommer att kunna användas lika flitigt i den här valrörelsen. Framförallt inte med tanke på oenigheten i vänsterkartellen där man inte ens är överens om att bilda regering tillsammans.