onsdag, juni 18

Återigen denne Alf!

Alf Svensson har brutit med den gamla traditionen att avgången partiledare ej kommenterar sin efterträdare utan i tysthet agerar mentor. Gång på gång går han till angrepp på Kd ledningen. Idagen DN på debattsidan där han angriper folkhälsominister Maria Larsson för att i folkhälsoproppen inte satsa på gamlingarna sköra ben.
Maria Larsson och Kd lyckades i budgetprocessen få loss 130 miljoner kronor att satsa på folkhälsa. Det var mer än vad någon folkhälsominister lyckats med. Året innan hade hon lyckats få fram 1,3 miljarder i stimulansmedel för att förbättra äldreomsorgen. Jag kan inte tycka att det var en så tokig övervägning att då budgeten redan innehöll 1,3 miljarder till äldre huvudsakligen inrikta de 130 miljonerna gentemot barn och ungdomar.
Istället för att glädjas i att den nuvarande Kd ledningen på flera områden lyckas riktigt bra väljer den gamle och bittre att sticka kniven i både Maria Larsson och Göran Hägglund. Vad gör en del inte för att få synas på DN debatt!!!!!
Tacka vet jag Torbjörn Fälldin, Karin Söder, Olof Johansson och Lennart Daleus som ägnar dagarna åt annat än att göra livet surt för sin efterträdare.