tisdag, juni 17

Slutet väl allting väl?

Så verkar då dagens drama i riksdagen sluta i en återremiss till utskottet. Detta efter en något ovanlig förhandling inför öppen ridå mellan försvarsministern och Fredrik Federley, riksdagsledamot hörande till majoriteten. Sist jag minns en förhandling inför öppenridå i riksdagen var väl när den socialdemokratiska minoritetsregeringen inte på förhand kom överens med sitt stödparti vänstern utan tvingades förhandla från riksdagens talarstol.
Det konkreta resultatet av det senaste dygnet verkar bli ett något modifierat lagförslag. En from förhoppning är det inträffade blir ett undantag och att alla kan fundera på hur en liknande situation inte ska upprepas. Oppositionen måtte gnugga sina händer med enda smolk i bägaren att Fredrik F i Akutellt tydligt lyckades förklara att lagsförslaget tillkom på socialdemokratiskt initiativ med Bodström som pappa.
Att regera i koalition är inte lätt. Sannolik dock lättare än att regera med minioritetsregering och stödpartier. Allt samarbete mår dock bra av att i lugn och ro kunna förhandla sig fram till gemensamma välförankrade överenskommelser och inte avgöras i plenisalens dramatik.

3 Comments:

At 13:13, Blogger Gurra G said...

Tror du på fullt allvar att den riktiga förhandlingen skedde i kammaren??? Det va ju bara en skendebatt, regiserad uppifrån. Det är skrämmande hur lättlurade en del är.

 
At 02:16, Blogger Hogrelius said...

Ni lurar inte hela Svenska folket!

Den manöver som regeringen nu slog in på vad gäller FRA-affären lurar åtminstone inte mig.
FRA kanske tom. har sin stordator igång redan? Vem och hur gick det till när de fick pengar till denna investering??Hur mycket och när?
Frågor som är ytterst viktiga att få reda på eftersom sossarna sprider dimridåer. Det bör redan under deras regering beviljats pengar till FRA?

Jag upprepar en gång till och uppmanar andra till att börja tänka efter :"vad är det för samhälle vi vill ha"?

Vill vi verkligen ha ett kontrollsamhälle där staten kan kolla allt vad vi gör i våra liv.Det räcker nu!

Jag trodde verkligen inte att en borgeligt liberal regering skulle utsätta oss för denna förbannelse.
Att socialdemokratin vill ha ett kontrollsamhälle liksom övrig vänster, detta vet varenda tänkande människa eftersom det ligger i socialismens innersta väsen. Ska vi verkligen ha ett samhälle liksom DDR:s STASI?
Ska borgeliga partier som talar om individens frihet genomföra Europas värsta kontrollsamhälle? Något är sjukt och unket i denna affär , de döljer något för oss!Ikväll röstade de borgeliga igenom det ruttna förslaget. Birgitta Olsson från FP var den enda som la ner sin röst.
Idag skrevs det historia med andra ord.Sverige avskaffade yttrandefriheten och meddelarfriheten per trådbunden uppkoppling.
Men som sagt var , om man vill avslöja något så får man ta andra kontakter. Terrorister och andra brottslingar har sedan länge insett att det inte går att använda sig av mail om man inte krypterar dem ordentligt. Statsapparaten slösar bort sina pengar i onödan med att bygga upp denna kontrollmaskin. Dessutom har det här redan givit Sverige vanrykte i världen,vi blir jämförda med olika diktaturstater med all rätt!
Vem och vilket IT-bolag vill satsa på Sverige nu?
SÄPO registrerade mig när jag skrev vanliga insändare i våra dagstidningar.Hemligt står det på dessa avsnitt i min akt vilken ni kan se här på min blogg i tidigare skrivningar. Hur blir det inte nu när olika mail fastnar och läses av någon klantig tjänsteman som lägger in dessa i en speciall folder.
Sedan när man har fått in några oskyldiga mail till i denna folder då får inte folk ett tu tre de jobb som de söker!

Nu har nog också myndigheterna lärt sig att inte göra och säga som de gjorde till mig på sin tid:"du borde ha fått det här jobbet men jag får inte anställa dig men jag vet inte varför"!

I och med det här så vidhåller jag vad jag sa tidigare, jag kommer ej att någonsin mer kunna rösta på något av de partier som står bakom denna nya äckliga lag!

Posted by Hogrelius at 12:28 1 comments

 
At 16:36, Blogger Robert said...

Blev nog inte ngt smolk i glädjebägaren för vänstern alls. Det enda vi kommer ihåg av statsministern denna kritiska dag var när han likt en jättebebis fjantade runt i gult och blått på läktaren i Innsbruck.

Här är förresten stället för de få centerpartister som är liberaler.
http://centeruppropet.se/

 

Skicka en kommentar

<< Home