måndag, augusti 3

Två kloka sossar

Anna Sjödin fd ordförande i SSU är väl idag mest ihågkommen som sossepolitikern som slogs på krogen, kallade väktaren för jävla svartskalle och hotade polisen med att hon var kompis med justititeministern. Få minns kanske att hon var var orädd i att kritisera det egna partiet och bland annat isa att Bodström "spolade ner svenskarnas integritet i toaletten".

Nu är hon rektor för en nykter (!!!) folkhögskola. I en intervju i SvD är hon fortsatt kritiskt mot sitt parti. Framförallt mot samarbetet med V och MP men även mot den tväromvändning som sossepartiet gjort i integritetsfrågorna.

I intervjun säger hon bl a "– Mitt parti förstår sig inte på frågan. Det blir lite töntigt när vi helt plötsligt försöker framställa oss som integritetens väktare när det var vi som drev fram de största integritetskränkande åtgärderna under vår mandatperiod. " En klok sosse.

Sossarnas agerande i intergritetsfrågan är kännetecknande för den helt nya oppositionspolitik man valt att driva. Under perioden 91 till 94 stod Ingvar Carlsson för en oppositionspolitik som skulle vara seriös och kunna utgöra grunden för en regeringsdeklaration efter en valseger. Också det en klok sosse.

Under Mona Sahlin är det raka motsatsen som gäller. Populismen sitter i högsätet och ingen är rädd för i opposition göra ställningstaganden som man sen inte kan basera en regeringspolitik på. Kanske inser man redan nu att förusättningarna att komma tillbaka till Rosenbad är långt mycket sämre än de var för Ingvar Carlsson 91 till 94.

1 Comments:

At 16:12, Blogger Leydock said...

Det är en uppfriskande vind att någon faktiskt inser att folk inte är idioter bara för att de kommer från ett visst parti. Vilket är något av en bristvara bland vissa centerbloggar.

Men när det kommer till integritetsfrågorna så har sossarna genomfört ofantligt mycket dåligt. Något som att jag hoppas att de kommer att få stå till svars för i nästa val.

Men detta är ändå ingenting om man jämför med de lavinartade integritetskränkningar som alliansen utan folkligt stöd pushat och pushar igenom. Sedan så kanske det inte var värdens bästa ide att tvinga igenom datalagringsdirektviet innan valet så att alliansen kan tvingas ta emot kritik för något som skapats av sossarna.

 

Skicka en kommentar

<< Home