onsdag, juni 3

Grattis Östhammar

Östhammar får lagret för kärnbränsle enligt pressmeddelande från SKB. Jag vill gratulera kommunalrådet och centerpartisten Jacob Spangenberg som lagt ner ett stort arbete för att få en mångmiljardinvestering till kommunen.
Berget i Östhammar är mer homogent och ej lika vattenbärande som berget i Oskarshamn.
Berget har talat säger SKB.

3 Comments:

At 15:20, Blogger Gurra G said...

Att centern har gått och blivit kärnkraftskramare på äldredar är väldigt märkligt. Men efter era svek i integritetsfrågorna förvånar ingenting längre. Det finns inte längre några heliga frågor för partiet. Alla åsikter är till salu, bara man får sitta kvar vid makten.

 
At 08:17, Blogger Anders W Jonsson said...

Oavsett ställningtagande till kärnkraftens framtid så kvarstår frågan om hur allt avfall som har producerats ska slutförvaras. Jag är glad över att decennier av utredande nu kommit till en slutsats nämligen att Östhammars kommun är den säkraste platsen för ett slutförvar.

 
At 16:14, Blogger Björn said...

"Berget har talat" säger man och menar att kvalitén på berggrunden fått avgöra mellan Oskarshamn och Östhammar. Men befolkninen har länge fått vänja sig vid att bo nära kärnkraftverken, så ett kommunalt veto är mindre troligt. Är inte det ett dolt argument? Och tanken svindlar, avfallet måste hållas intakt i minst etthundratusen år... Se också artikel på Kustbloggen.se!

 

Skicka en kommentar

<< Home