torsdag, juli 31

Ny generaldirektör

Idag utsåg regeringen Sarah Wamala till ny generaldirektör för Folkhälsoinsitutet. Folkhälsoinsitutet får därmed en erfaren forskare som chef vilket äg mycket bra för folkhälosfrågorna.
Regeringen Perssons princip när det handlade om att tillsätta generaldirektörer var att Persson bestämde enväldigt. All makt låg hos statsrådsberedningen. Alliansregeringen har sjösatt en helt annan princip nämligen att det är annons i tidningarna, så en i dagens DN, dessutom ett rekryteringsföretag som också letar.
Det spännande är att både den nya generaldirektören för Arbetsförmedlingen och nu generaldirektören för Folkhälsoinstitutet är människor som sökt tjänsten själva, alltså inte letats fram av rekryteringsbolag. De är dessutom båda kvinnor och dessutom en bakgrund som invandrare.
Det är inte helt fel med nytänkande.

2 Comments:

At 19:19, Blogger Dåcktor Erik said...

Nytänkande är aldrig fel men ibland borde det före nytänkande pågå lite tänkande.
Det har det uppenbarligen inte gjort här eftersom ingen tycks ha ställt den mest uppenbara frågan av alla: behövs Folkhälsoinstitutet över huvud taget?
Vad av det de gör kan inte göras av tex Socialstyrelsen?
Behöver det FHI gör göras alls?
Nedläggandet av onödiga myndigheter verkar helt ha stannat av.

Ja, jag är en av många som röstade på Alliansen 2006 men som inte kommer att göra det igen. Efter att i över 20 år röstat borgerligt kommer jag nästa val att ligga på soffan och läsa en god bok. Det framstår mer och mer som mycket mer meningsfullt än att kasta bort min röst.

 
At 21:35, Blogger DavidF said...

Skulle du kunna förklara med vilken automatik man kan förvänta sig "nytänkande" för att en person är kvinna och/eller invandrare? Är det inte dina egna fördomar som behöver lite nytt tänkande?

En i grunden onödig myndighet får en ny chef som verkar vara lika förtjust i toppstyrt samhällsbyggande, omyndigföklarande och detaljstyre som sin föregångare. Jättespännande, hörru...

 

Skicka en kommentar

<< Home